Naar de inhoud springen

Over ons

Het Deshima Trio is ontstaan tijdens de viering van 400 jaar handel tussen Nederland en Japan in 2009. De naam “Deshima” komt van het schiereiland Deshima wat voor de kust van Nagasaki ligt.

Sindsdien heeft het trio concerten gegeven in heel Nederland, waaronder Hotel Okura, het Vondelpark Openlucht Theater Festival, het Sieboldhuis, het Rijksmuseum en de Japanse Ambassade. Het heeft een maandelijkse serie zondagochtend concerten met lunch in Amsterdam opgericht. Ook speelt het trio in de serie van Stichting Muziek in Huis waar het jaarlijks meer dan 40 concerten door heel Nederland geeft.

In 2011 na de grote Aardbeving in Japan is het Deshima Trio één van de initiatiefnemers geweest van het fonds “Japan Helpen Kan” en die als één van de eersten concerten gaf ter ondersteuning van het het helpen van de slachtoffers. Met dit fonds is meer dan 100.000 euro opgehaald voor de wederopbouw van Japan. Tijdens de herdenking van 2013 heeft het Deshima Trio een concert gegeven op de Japanse Ambassade.

Een reactie

  1. Hello every one, here every one is sharing such familiarity,
    therefore it’s good to read this web site, and I used to pay a quick
    visit this webpage every day.

    my homepage … Indiana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *